Het programma Ghana in je Groep voor welpen is sinds begin 2013 beschikbaar.

 kwame 

Ghana in je Groep sluit aan bij het welpenthema: de start van de serie opkomsten vindt plaats in de Emaarate ruïne. Hier vinden de welpen allerlei voorwerpen uit Ghana en een brief: Shanti vertelt over haar vriendin Ama, die in Ghana woont. Ze is bij haar op bezoek geweest en vertelt in de brieven met vertelplaten over de avonturen die ze daar beleefde.

Het verhaal van Ama zorgt ervoor dat de welpen Ghana echt gaan beleven.

Het programma is opgebouwd uit zes modulen die je kunt programmeren in drie opkomsten: Bij ons thuis, Chocolade, Op school, Smakelijk eten, Boodschappen doen, Feest. Deze thema’s worden geïntroduceerd aan de hand van vertelplaten die vertellen over het leven van Ama. Elke opkomst kun je beginnen en eindigen met een vertelplaat. De activiteiten in deze spelmap sluiten aan op deze thema’s. Je kunt er ook voor kiezen om het programma in meer of minder dan drie opkomsten uit te voeren of misschien om een thema over te slaan.

De welpen krijgen een Ghanees paspoort. Als ze hun best hebben gedaan en ze verzamelen in het paspoort voldoende stempels dan levert dat de partnershipbadge op. Ieder thema levert een stempel op als de kinderen alle activiteiten van het thema hebben gedaan.

Materialen uit Ghana, een paspoort, het verhaal over Ama en allerlei activiteiten... Hoe kom je eraan?Het zit allemaal samen met de complete uitleg van de spelen en achtergrondinformatie over Ghana in de Ghanabox die je bij de ScoutShop kunt lenen. Hoe je deze box tegen portokosten thuisgestuurd krijgt, wordt allemaal uitgelegd als je je groep via SOL inschrijft voor de activiteit Ghana in je Groep.

De badge die de welpen kunnen verdienen, is optioneel. Bij de inschrijving voor de activiteit kun je aangeven hoeveel badges je wilt kopen.