Deze uitleenbox is niet meer beschikbaar i.v.m. het beëindigen van het Partnership per 01-01-2018.

Deze uitleenbox bevat verschillende voorwerpen uit Ghana; een Ghanees shirt, vlaggetje, armbanden, miniatuur djembéetje en verschillende soorten typische Ghanese stof. Daarnaast zitten er kruiden en specerijen in om echt de geur van Ghana in je clubhuis te halen. Tevens bevat de box enkele spelmaterialen: het postenspel Ghana in 5 minuten (voor scouts, maar ook geschikt voor explorers), een memory Ghana-Nederland wat ook te gebruiken is als vertelplaten over Ghana, het Tijdslijnspel en het Groot Ghanees Ganzenbord met spelbord van Ghana.

Je leent een Ghanabox gratis bij de ScoutShop. Je betaalt alleen handelingskosten voor het versturen en je moet de Ghanabox zelf terugsturen (Via TNT en verzendkosten 6,75 zelf betalen). Tevens betaal je € 25,00 euro borg die je direct weer terugkrijgt als de box weer in goede staat bij de ScoutShop terug is. Als je de box zelf komt halen en terugbrengen bij de ScoutShop in Leusden, vervallen de handlingskosten en betaal je alleen een borg.

De box mag je maximaal 6 weken gebruiken, daarna moet hij weer terug naar Leusden, zodat ook andere groepen hem voor hun programma 'Ghana in je Groep' kunnen lenen.