Ghana in je groep voor explorers had misschien beter Ghana en je Groep kunnen heten. Explorers moeten namelijk in staat zijn om contact te leggen met Ghana. Er zijn groepen scouts en guides in Ghana die het leuk vinden om contact te hebben met een Nederlandse groep.

Explorers zijn handig genoeg met communicatiemiddelen om dat contact te leggen. En in Ghana hebben ze midden in het bos internetverbinding. Maar de explorers zullen er ook achter komen dat er meer nodig is dan een e-mail sturen of een Ghanees als vriend toe te voegen op facebook.

IMG 5761

Met het programma Ghana in je Groep bereiden de explorers zich voor op het eerste contact door wat meer over Ghana te leren kennen en een plan te maken wat ze met het contact willen bereiken. Ze verdelen taken voor bijvoorbeeld uitwisselingsactiviteiten, een gezamenlijke plek op internet en documentatie over de contacten. Het programma biedt de explorers ondersteuning om het contact zelf vorm en inhoud te geven.
Het is duidelijk een programma dat niet in één opkomst afgehandeld kan worden. Er is niet, zoals wel bij de welpen en scouts, een afgepast aantal opkomsten die je aan Ghana in je Groep besteedt. Je kunt het beperken tot een keer een leuke chat-sessie met een gezamenlijke activiteit, maar er kan veel meer uit voortkomen. Als je explorers het leuk vinden (en er individueel contact ontstaat), zijn ze er buiten de opkomsten ook mee bezig en kan het resulteren in een intensieve band tussen jullie en de Ghanezen. En wie weet, komt het er nog eens van dat een of meer van je explorers met een scoutingreis naar Ghana gaat of over een paar jaar zelf een reis naar zijn/haar buddyscout in Ghana onderneemt.

Bij Scouting wordt gewerkt met acht activiteitengebieden waaruit jullie er dus minstens vijf gebruiken om in combinatie met Ghana mee aan de slag te gaan. Om meer over Ghana, cultuurverschillen en communicatiemogelijkheden te weten te komen zijn er meerdere activiteiten ontwikkeld.
De opkomsten zijn vrij invulbaar met Ghana activiteiten omdat elke afdeling anders is en andere interesses heeft. Je kunt de explorers dus zelf uit het aanbod laten kiezen.

De uitleg van de activiteiten krijg je allemaal als je via SOL inschrijft voor de activiteit Ghana in je Groep.

De speciale badge kunnen explorers kopen. De bestelling verloopt ook via de inschrivjing.