Scouting Schonauwen uit Houten

"Ghana in je groep is door onze welpen als heel leuk en leerzaam ervaren. Het programma, gebaseerd op 6 thema's is heel creatief bedacht, met leuke, culturele spellen als een marktspel (ruilspel) en een spel over chocolade. Elk thema wordt ingeleid met een verhaaltje en foto's. Op deze manier gaat het voor de welpen meer leven en komen ze nog meer in aanraking met een andere cultuur, namelijk die van Ghana. Ghana in je groep is een echte aanrader, want het is op een leuke, speelse manier kennismaken met een ander land en een andere cultuur."

Lees meer: Scouting Schonauwen uit Houten

Scouting Koog-Zaandijk uit Koog aan de Zaan

Bij Scouting Koog-Zaandijk hebben ze een ouderkindweekend gehouden, waarvan een hele dag in het teken stond van Ghana. Een van de jeugddeelnemers heeft hierover het volgende geschreven:

Lees meer: Scouting Koog-Zaandijk uit Koog aan de Zaan

Scouting IJsselgroep uit Gorssel

Tijdens de opkomsten van 7, 14 en 21 december maakten de welpen van Scouting IJsselgroep uit Gorssel met behulp van het Ghana in je Groep programma kennis met het leven van leeftijdsgenoten uit Ghana. Het programma is opgebouwd aan het leven van Ama: een meisje van 8 jaar uit Ghana. Zij nam de welpen mee naar haar dorp waar ze vanalles te weten kwamen over haar levenswijze, de cultuur en de gebruiken in het Ghanese dorp.

Lees meer: Scouting IJsselgroep uit Gorssel