Buddygroepen

Doel

Met Buddygroepen willen we Ghanese groepen koppelen aan Nederlandse groepen. Zo kunnen jullie van elkaar leren over elkaars cultuur, programma's met elkaar delen, videobellen, etc.

Wat doen wij

Wij helpen jullie aan een Ghanese Buddygroep en volgen het proces langs de zijlijn. Voor dat we jullie koppelen, vul je een formulier in met vragen. Dit formulier gaat dan naar de Ghanese scouting organisatie. Die zoeken een groep erbij, die volgens hun matcht met jullie. Dan vult de Ghanese groep ook zo'n formulier in en komt die bij ons terecht.

De match bespreken we met de contactpersoon van jullie groep. Als iedereen er een goed gevoel over heeft, dan gaan we verder. Wij koppelen jullie aan elkaar door de contact informatie van jullie buddygroep aan jullie te verstrekken

Wat kan jezelf doen

Het is aan jullie als groep om het contact op te zetten en te onderhouden. Dat zal in eerste instantie toch per email gaan.

Het kost je niet veel tijd om contact te onderhouden. Je kan dat zelf bepalen. De ene keer is het een email sturen, de andere een programma maken voor elkaar. Het is dus aan jullie als groep, hoe je dit oppakt.

Heb je hulp nodig of vragen, dan zijn wij er altijd voor je.

Handig om te weten

Het internet in Ghana is niet te vergelijken met dat in Nederland. Waar wij meerdere apparaten thuis aan de wifi hangen om lekker te internetten, moeten veel Ghanezen het doen met een smartphone of naar het internetcafe. Een reactie kost tijd in de meeste gevallen.